La doctor!

Ponturi pentru părinți – Cum să facem atunci când nu știm cum să facem!

Unii medici știu să se comporte cu copiii mai bine decât alții. Ei știu să le vorbească, să le câștige încrederea. Alții provoacă teamă copilului, alții îl fac să râdă. Nu ezitați să schimbați medicul, dacă nu sunteți mulțumiți de cel la  care duceți copilul de obicei.

Ponturi pentru părințiNu-l mințiți pe copil spunându-i spre exemplu că ”asta n-o să doară” atunci când urmează să i se facă o injecție. Va fi greu să-i recâștigați încrederea. De asemenea, este inutil să-l speriați ci nu știu câte zile înainte.

Aveți în vedere ca, după vizita la medic, să desfășurați cu copilul o activitate agreabilă, mergeți acolo unde îi face plăcere!

Oferiți copilului o trusă medicală pentru copii. Jucați-vă împreună de-a doctorul și pacienții bolnavi. Aceasta îl va obișnui cu folosirea stetoscopului sau a ciocănașului pentru reflexe. Nu ezitați să o luați cu dumneavoastră în ziua vizitei la medic!

Ponturi pentru părinți

Medicamentele…

În general, un copil își va lua medicamentele fără probleme, dacă simte că sunteți intransigenți și că n-are altă ieșire. Fiți fermi și hotărâți, neîndoindu-vă nici o clipă că el va coopera. Nu vă considerați vinovată pentru că-l faceți să înghită aceste lucruri groaznice. Atitudinea dumneavoastră nu trebuie să-i lase nici o posibilitatea de alegere.

Orice vârstă ar avea, explicați copilului ce urmează să faceți, ceea ce așteptați de la el și de ce. Fiți fermă și rapidă.ponturi-pentru-parinti

Ca să i se pară apetisant, presărați in linguriță – ”praful magic”. (încercați cu cristale de zahăr)

Nu amestecați un medicament cu mâncarea sau cu băutura unui copil, decât în cazul în care medicul o încuviințiază. Atenție la medicamentele diluate într-o băutură, pe care copilul nu o bea în întregime.

O tehnică simplă pentru a pune picături în ochi: așezați copilul culcat, cu ochii închiși. Puneți o picătură în colțul interior al ochiului. Când copilul  va deschide ochii, picătura va migra singură pe cornee.

Dacă-i dați copilului să ia siropul atunci când face baie evitați posibilitatea de a-l împroșca peste tot, murdărind-și hainele.